Kehon ja mielen hyvinvointia

Ryhti – Tasapaino – Liikkuvuus – Keskittyminen – Tarkkuus – Hengitys – Rentoutuminen – Hyvinvointi

Näistä asioista on ohjaamani kehonhallintatunnit tehty. Ne ovat myös säännöllisen harjoittelun tavoitteita. Ohjaan pilates-, barre- ja spiraalistabilaatio-tunteja asiakkaitteni yksilölliset tarpeet huomioiden ja autan heitä oppimaan tuntemaan omaa kehoaan, löytämään oikeat liikeradat ja liikkumaan turvallisesti.

Tunnen onnistuneeni työssäni kun asiakkaani kertovat minulle miten esim. pilatesharjoittelusta on ollut hyötyä heidän arjessaan niin kotona, työssä kuin eri liikuntaharrastuksissakin. Ja kun näen, että he ovat ryhdikkäitä, virkistyneitä ja rentoutuneita tunnin jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa tunneilleni Pikkusalissa (Arena Siuntio-Sjundeå, Aleksis Kiven tie 7, Siuntio) tai erikseen sovittaessa myös muualla.

Pilates

Hengitys – Vahva keskivartalo – Keskittyminen – Tarkkuus – Täsmällisyys – Liikkeen virtaus

Pilatesharjoittelu perustuu Joseph H. Pilateksen 1900-luvun alkupuolella kehittämään ja edelleen jatkuvasti kehittyvään kehonhallintamenetelmään. Pilatesmenetelmän pääperiaatteet ovat hengitys, vahva keskivartalo, keskittyminen, tarkkuus, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.
Pilatesharjoittelu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille liikuntataustasta riippumatta. Ohjatuilla tunneilla niin huippu-urheilija kuin kuntoutujakin oppii tekemään liikkeet omaa kehoaan kuunnellen.

Barre

Tasapaino, Ryhti, Vahva keskivartalo
Innostavaa – Mukaansatempaavaa – Supertehokasta!

Barre-harjoittelussa tuloksia syntyy nopeasti.
Barre vahvistaa etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa. Se kehittää kestävyysvoimaa ja tasapainoa sekä sytyttää ryhtiä kohottavat lihakset. Barressa on paljon pilatesmenetelmästä tuttuja periaatteita: liikkeet tehdään tarkasti ja keskittyen sekä omaa kehoa halliten.

Spiraalistabilaatio

Vahva keskivartalo – Tasapaino – Liikkuvuus

Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin kehittämä harjoitusmenetelmä.
Säännöllinen harjoittelu spiraalistabilaatio-menetelmällä parantaa ryhtiä ja tasapainoa, vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, ydintukea ja auttaa parantamaan lihasten epätasapainoa.
Harjoitteiden avulla tavoitteena selkärangan vakauttaminen liikkeen aikana, selkärangan ojennus ja ryhdin parantaminen, selän pitkien ojentajalihasten vuorottainen aktivointi ja venytys/rentoutus, lonkan liikkuvuuden parantaminen sekä liikkeessä, esim. kävelyssä selkärangan kierto.
Spiraalistabilaatio-menetelmää on käytetty tuloksellisesti erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennataehkäisyssä ja kuntoutuksessa (esim. skolioosi).

Voimassaoleva aikataulu ja tuntikuvaukset varauskalenterissa.

Ilmoittaudu mukaan tunneille!
Siirry varauskalenteriin TÄSTÄ

Kuvat: Riitta Lemberg